ATELIER WIM DE GOEDE

Nieuws

Galerie

Educatie & workshops

Portretopdrachten

CV

Contact

Links

Home

©2007
Copy- en beeldrecht
Wim de Goede

 

 

De prijs is afhankelijk van het formaat, materiaal, techniek, aantal geportretteerden en leeftijd. Na het oriënterende gesprek kan ik een definitieve prijsopgave doen. Een indicatie? Een 70 X 100 formaat olieverfschilderij kost tussen de 600 en 900 euro excl BTW

 
Bij een portretopdracht gaat het er mij vooral
om het wezen van het model te treffen. De expressie staat hierbij voorop, maar gelijkenis wordt niet uit het oog verloren.

Voordat een portretopdracht wordt aangenomen vindt er eerst vrijblijvend een oriënterend gesprek plaats, waarbij de wensen en mogelijkheden worden besproken. U kunt bijvoorbeeld uw voorkeur uitspreken voor een kleurstelling of pose maar ook voor een bepaalde schilderstijl.

Daarna volgen zo mogelijk afspraken voor enkele poseersessies. Ook zal ik dan wat foto's maken om zodoende ook zonder model door te kunnen werken.
In de portretten is het mogelijk een achtergrond te schilderen naar aanleiding van de interesse van de opdrachtgever.

Ik werk op basis van het NIET GOED GEEN GELD principe, ervan uitgaande dat er een
wederzijdse serieuze werkbasis is. Ik vraag wel een aanbetaling van 200,- euro. Dit bedrag ontvangt u terug als u niet tevreden bent met het resultaat. U bent dan niet verplicht het werk af te nemen! Wel breng ik 25,- euro in mindering ivm de kosten van de foto's en algemene kosten.
Natuurlijk alles in overleg vooraf!
Na de officiële acceptatie en overdracht van het schilderij is de koop echter gesloten. De doorlooptijd van de opdracht is plm 4 maanden.